❓ Hej, och varmt välkommen till Concrete IT Johanna! Vad var det som fick dig att söka dig till Concrete IT?

— När jag såg att Concrete IT sökte en förändringsledare blev jag nyfiken. Annonsen var varm och välkomnande och både beskrivningen av rollen och företaget lockade. Jag fick uppfattningen att det här är ett företag där man kan man vara med och påverka. Jag längtade bort från hierarkiska stuprör till en plattare och mer rörlig och prestigelös organisation. För mig är det viktigt att man som medarbetare har insyn i det som pågår, så att man kan bidra till verksamheten på ett bra sätt. Jag har dessutom redan upplevt ett stort stöd av mina nya kollegor och ledningen, och det betyder jättemycket. Jag är jätteglad och stolt över att börja på Concrete IT!

❓ Vad i konsultrollen är det som lockar dig?

— Jag är en nyfiken person som vill pröva på många olika saker, företag och branscher. Samtidigt ser jag den stora nyttan av mina erfarenheter av att ha varit ”vanligt” anställd. Jag har en djup och bred förståelse för kundernas vardag och jag kan enkelt inta ett helikopterperspektiv och märker relativt snabbt vad som skaver, eller kan komma att skava, i en organisation. Jag har en stor erfarenhetsbank av problem, situationer och möjliga lösningar som jag kan plocka av.

❓ Utöver din formella kunskap, vilka är dina bästa förmågor?

— Jag är lyhörd som person och är bra på att lyssna in olika stämningar och åsikter. För att få till en förändring på riktigt är det så viktigt att alla blir hörda och får komma till tals. Det är självfallet helt okej att man tycker olika, och jag är bra på att reda ut olika ståndpunkter med ett gott humör och är van att få med folk på den positiva resan. Samtidigt är det viktigt att inse att alla förändringar inte kan upplevas positiva av alla. Det är viktigt att man inte lindar in stora utmaningar i alltför glada tillrop utan att man har en rak och ärlig dialog om vad saker och ting innebär. Allt för att åstadkomma goda resultat i en hållbar förändringsresa.